Здрасти , трябва да качите поне един продукт или услуга, за да активирате профила си.

Качи
Atlasnet
от на 10 Юни, 2019
292 прегледа

За пета поредна година JCI Bulgaria връчи наградите си "Най-изявените млади българи". Отличените за 2019 година бяха избрани измежду над 75 получени номинации. 

 

За първи път своето мнение даде и широката публика чрез гласуване в социалните мрежи. Гласовете на 22- членното жури заедно с вота на публиката оформиха крайния избор, който беше обявен на тържествена церемония в „Кино Култура“ в столицата на 4 юни. 
 
Ето и кои са тай-изявените млади личности на България за 2019 г.: 
 
В категория „Бизнес, икономика и/или предприемачество”: Дарин Маджаров – основател на платформата Уча.се – най-големия портал за онлайн обучение на ученици в България. Отличието беше връчено от президента Росен Плевнелиев, член на журито на “Най-изявените млади личности на България” за 2019. 
 
В категория „Академично лидерство и/или постижение” бяха отличени двама души: Никола Каравасилев – физик, преподавател в различни столични гимназии и в школи за подготовка на състезатели в национални и международни състезания по физика и астрономия, популяризатор на науката; и Марио Мишев – един от създателите на сдружение "Българска история". Отличието беше връчено от д-р Славейко Джамбазов, иноватор и предприемач в сферата на медицината и член на журито. 
 
В категория „Културно постижение”: Златин Цветков – актьор и основател на „ШиЗи Импро Театър“, включващ група професионални импро актьори, школи за любители и клуб за импровизационен театър. Отличието беше връчено от Снежана Йовева, заместник-председател на сдружение “Толкова близо, толкова далече” и член на журито.
 
В категория „Морално лидерство и/или защита на околната среда”: Крис Захариев – Youtube влогър (създател на популярния канал itsLightUp), оператор, режисьор. Отличието беше връчено от Светлин Наков, основател на SoftUni и член на журито. 
 
В категория „Принос към децата, световния мир и/или човешките права”: Катерина Ковачева – психолог във фондация „За нашите деца“, посветила своята работа на осиновителната кауза. Отличието беше връчено от доц. Йорданка Ненчева, председател на асоциация „Да съхраним жената” и член на журито. 
 
В категория „Научно и/или технологично развитие”: Александър Рангелов – изпълнителен директор на IPS – компания, развиваща иновативни технологии за електрифициране. Отличието беше връчено от Пламен Русев, основател на Webit Foundation и организатор на Webit Festival, и член на журито. 
 
В категория „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство”: Илина Мутафчиева – председател на Национален младежки форум и съосновател на Зона 21 – пространство за развитие на умения на 21-век. Отличието беше връчено от Радослав Георгиев, президент на JCI Bulgaria. 
 
В категория „Личностно развитие и/или постижения”: Момчил Цонев – културен мениджър и журналист, инициатор на различни обществени каузи за изграждане на устойчиви граждански общности на местно, регионално и национално ниво („Добрите българи“, „Стародумци“, „Нощ на историите“ и др.). Отличието беше връчено от Георги Генчев, съосновател на Информационния портал за неправителствените организации в България и член на журито. 
 
В категория “Иновации в медицината”: Спас Керимов – изпълнителен директор на Printivo – първата българска биотехнологична компания, занимаваща се с 3D биопринтиране и създала първия 3D биопринтер в България. Отличието беше връчено от д-р Елиза Георгиева, основател на фондация „Св. Иван Рилски“ и член на журито. 
 
Гости на церемонията бяха отличени и полуфиналисти, членове на журито, членове на JCI Bulgaria от всички секции в страната и представители на партньори на програмата. Освен статуетки и сертификати всеки от отличените получи и ваучер за обучения от „Бизнес института“, дългогодишен партньор на програмата „Най-изявените млади личности на България“. 
 
Програмата „Най-изявените млади личности на България“ се организира за пета поредна година от младежката неправителствена организация Junior Chamber International – България (JCI България), част от международното движение Junior Chamber International (JCI). Основната цел на инициативата е да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в 10 избрани сфери на обществения живот. Освен с личните си постижения всеки от отличените е с доказан принос към създаването на положителна промяна в обществото. 
 
Най-изявените млади българи ще бъдат номинирани и в международния формат на програмата, като автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.
Източник: economic.bg
 
Публикувано в: Култура и Изкуство