Здрасти , трябва да качите поне един продукт или услуга, за да активирате профила си.

Качи
Atlasnet
от на 15 Март, 2019
116 прегледа

Елеонора Димитрова: Радостна съм, че създадох положителна новина.

Новата ни посланичка в Индия, встъпи в длъжност. Тя реши да връчи акредитивните си писма в Делхи, облечена в народна носия.

Българският дипломатически институт разпространи снимки. А пресслужбата на Министерството на външните работи обясни, че с избора на облекло Димитрова е направила така, че България да покаже богатите си традиции.

На 13-и март тя връчи акредитивните си писма на президента на републиката Рам Натх Ковинд, облечена в носия от шопския край, в която е втъкана българска нишка. Гайтанът на ръкавите и на деколтето на носията е с цветовете на българското знаме.

Изпълних мечтата си да встъпя за първи път в длъжност като посланик на Родината си, облечена в красива българска носия. С Бог и с България напред,

По време на протоколната среща посланик Елеонора Димитрова и президентът Рам Натх Ковинд са обсъдили бъдещето на двустранните отношения с акцент върху търговията, инвестициите, културата, туризма и интереса на Боливуд към България, информират от Министерството на външните работи.

Преди да замине в Делхи, Димитрова е директор напресцентъра на МВнР. Дипломатическата ѝ кариера преминава като втори дипломат в посолството ни в Триполи - по време на процеса срещу българските медици в Либия, а по-късно тя е консул в Бразилия.