Здрасти , трябва да качите поне един продукт или услуга, за да активирате профила си.

Качи
Gigi Kalaydjieva
от на 26 Февруари, 2019
172 прегледа

Повечето хора знаят как завърши дербито между Левски и ЦСКА, но са малко тези, които са запознати с успеха на Нургюл Салимова от международния турнир в Гърция, където тийнейджърката зае челната позиция в класацията при момичета до 16 години!

Нургюл е родена през 2003 година в с. Крепча, област Търговище. Започва да играе шах едва на 4 години, а година по-късно талантът ѝ не остава незабелязан от председателя на клуб "Бургас 64".

Коефициентът на тийнейджърката е 2405 ЕЛО точки, с който се нарежда на първото място при момичета до 16 години, 61-во място в топ сто жени и 7-ма позиция при момичета до 21 години.

Това далеч не е първото постижение на младата шахматистка, през 2011 тя печели първенството за момичета до 8 години в Албена. Печели световната титла Union Youth Chess Championship в Гърция при момичетата до 12-годишна възраст. Покрива едновременно норма за международен гросмайстор за мъже и международен гросмайстор за жени през 2018, по време на международния фестивал в Задар, Хърватия.

За да достигне титлата "гросмайстор" ѝ е нужен рейтинг от 2500 точки, за които всички сме сигурни, че ще спечели успешно. 

Екипът ни я поздравява и ѝ пожелава още много успешно превзети върхове в шаха!

Източник: http://uspelite.bg

Публикувано в: Медия и Реклама