Здрасти , трябва да качите поне един продукт или услуга, за да активирате профила си.

Качи
Gigi Kalaydjieva
от на 26 Февруари, 2019
260 прегледа

Хиляди хора се събраха на Световния мобилен конгрес в Барселона – събитие, което задава тенденциите в областта на високите технологии в телекомуникациите и интернет. Водещите компании показват най-новите си продукти, като смартфоните вече са съвместими с 5G мрежата. Въпреки че към настоящия момент Каталуния е изправена пред многобройни протести на сепаратистите, политическият момент не се отразява върху посетителите на конгреса.

 

 

Андрю Паркър – продуктов мениджър на хай тек компания:
„Тази година събитието е още по-голямо като мащаб и основната тема е интелигентната свързаност. Говорим за развитието на 5G мрежата, изкуствения интелект, интернет на нещата и още подобни технологии“.

 

 

Хай тек компаниите обещават безжичните технологии да работят за по-бърз достъп и разпространение на интернет. Продължава работата върху интернет на нещата, чрез който се контролират превозни средства, домакински уреди и други вещи.

Китайските компании „Хуауей“ и „Ксяоми“ показаха нови модели смартфони с 5G. На „Хуауей“ апаратът Mate X е със сгъваем дисплей и е приспособен не само за сегашната 5G мрежа, но и за бъдещите мобилни мрежи от пето поколение. Южнокорейският гигант „Ел Джи електроникс“ пък представи смартфон 5G с двоен екран. Двата екрана на модела V50ThinQ работят независимо един от друг и потребителят би могъл да гледа на единия екран филм, докато търси нещо в интернет на другия екран. Компанията е седми производител на смартфони в света.

Източник: /www.tvevropa.com

Публикувано в: ИТ и Комуникации
Обсъждане: ит и комуникации